Het Mysterie van de Goudkoerier

Over de makers

Ton Nennie is een geboren en getogen Haagse jongen uit het, volgens zijn vader, goede 'bouwjaar' 1950. In zijn gezin met twee zussen en zes broers was altijd tijd voor veel humor, een leuk spel of puzzels en raadsels. Al vroeg werd daardoor bij hem een creatieve geest vrij gezet voor het bedenken van ingewikkelde puzzels, spelvormen en practical jokes, waarmee hij familie, vrienden en jeugdgroepen voor langere periodes bezig hield.

Een elektrotechnische opleiding, twaalf jaar Philips ervaring in de automatisering en een lerarenopleiding maakte hem vakbekwaam om interactief les te kunnen geven op het MBO met als vakrichting ICT. Ook daar stond het 'samen stoeien' om problemen op te lossen en het groepsproces centraal. Met mensen werken kwam ook sterk tot uitdrukking in het oudstenschap van de Evangelische Gemeenschap. Zijn huidige werk, 'Wachter voor Israël', betreft o.a. onderwijs geven over Israël, daar ter plekke en in Nederland, om zo voor het Israëlische volk in de bres te staan.

Creativiteit gecombineerd met een rijke fantasie gaf hem de drive om anderen bezig te houden en plezier te laten beleven op het gebied van muziek, drama en hersenkrakers. Als puzzelontwerper en verhalenbedenker kwam hij voor het eerst in de openbaarheid met het schatgraverijproject Het Zevende Labyrint.

Perfectionist als hij is op puzzelgebied zocht hij voor zijn tweede boek De Goudkoerier naar een schrijver om ook zijn historisch verhaal voor dit boek op een hoger niveau te krijgen. Zijn vriend, Pim van Arnhem, bleek de uitgelezen partner te zijn in dit schatgraverijavontuur.

Ton is getrouwd met Tineke, en heeft vijf kinderen en negen kleinkinderen.

Was getekend: april 2015 

Pim van Arnhem, zoon van een directeur uit de betonindustrie, is geboren in 1962 in Gouda. Tijdens zijn middelbare schoolopleiding vielen zijn rijke fantasie, het inlevingsvermogen in personages en de levendige dialogen op en werden zijn opstellen veelvuldig voorgelezen. In die jaren ontstond de droom om eens een spannend boek te schrijven. Hij ambieerde echter geen carrière in de taalkundige richting, volgde zijn belangstelling voor techniek en studeerde in 1986 af als elektrotechnisch ingenieur.

Naast zijn werk als proces engineer in de halfgeleiderfysica studeerde hij theologie. Nadat Pim de graad van bachelor had behaald, richtte hij Stichting Impuls op en is nu werkzaam als trainer, coach en docent in tal van kerkelijke gemeenten. Vanuit die rol heeft Pim jarenlange ervaring met het schrijven, bewerken en corrigeren van onderwijs- en trainingsmaterialen voor volwassenen educatie.

Door de vriendschap en daaruit voortvloeiende samenwerking met Ton Nennie, kwam zijn tienerdroom geheel onverwacht tot leven en sinds 2008 is Pim van Arnhem parttime schrijver. In oktober 2010 kwam zijn debuutboek Notities van een Leerling uit bij uitgeverij Inside Out Publishers.

Pim is getrouwd en heeft twee zonen.

Was getekend: april 2015